søndag 7. mars 2010

Turistimaximus


Endelig fikk vi vårt første besøk her i Irvine da foreldrene til Kari ankom LAX på torsdag formiddag. Fredag gikk med til temporal aklimatisering. Lørdag morgen dro vi som vanlig på markedet for å handle frukt og grønt. Deretter bar turen ned til Balboa peninsula (Newport beach) hvor vi spiste lunsj på fiskeresturant. Måltidets størrelse gjorde forøvrig at det ble til middag også. Jeg smake på kongekrabbe for første gang og det var, ja, konge! Skal nok bli mer av det, her koster det 100 kroner kiloen, ikke 400.

Søndag dro vi inn til LA for å få unnagjordt de obligatoriske turistmålene i Hollywood. Vi tenkte at søndag morgen må være en fin tid å unngå de store massene. Men der tok vi feil: Veisperringer, stort politioppbud og en kamp for å finne parkering. Da vi endelig fikk parkert og hadde begynt vår vandring langs Hollywood walk of fame, grep Kari tak i en vakt og spurte hva som var på ferde. Han så rart på henne og svarte: 'It's the Oscars!' Snakk om ikke følge med i nyhetsbildet. Så dessverre ingen stjerner men det føltes likevel som den perfekte dagen for å besøke Hollywood. Deretter kjørte vi en tur langs Mulholand Drive i et håp om å få noen tolkningstips til David Lynchs film, svingte forbi noen store hus i Beverly Hills før vi endte dagen på the Getty Center: En enorm konstruksjon av et museum. Fondet, donert av oljemagnate P.J. Getty, på 30 milliarder dollar, sørger for at de kan skaffe seg litt smånips. Vel verdt et besøk.

1 kommentar:

  1. Heisann!
    Trivelig å kunne følge litt med på hvordan dere har det. Her leves også babylivets glade dager, om enn inni 5 lag ull når vi er utendørs ;)

    SvarSlett