tirsdag 23. mars 2010

Busy, busy bee!


Ja, hva skal man prioritere? Blogge om det man opplever eller oppleve noe? Skrive artikler om forskning eller forske? Tjene penger eller bruke penger? Vel, det er vel den gyldne middelvei som er veien å gå, så siden bloggingen har fått lide litt i forhold til opplevelsene er det på tide å blågge litt igjen.

Siste helg foreldrene til Kari var på besøk, suste vi gjennom San Diegos severdigheter: Gaslamp district - koselig område med butikker og kafeer (20 min); US Midway - amerikansk hangarskip og den nærligende marinebasen som er vestkystent største (30 min); San Diego Zoo (3 timer); California Quadrangle - museums område ala The Mall i Washington (5 min); Old Town - semi-autentisk, hel-turistifisert område med ville-vesten bygninger, souvenirer og meksikansk mat (2 timer). Det var godt å komme hjem for både små og store.

Etter en uke med diverse forskning, husmorarbeid og utvikling av motoriske ferdigheter dro vi helgen etter til San Juan Capistrano, en koslig liten by som har vokst opp rundt en misjonsstasjon. Den er en av en rekke misjonsstasjoner som spanjolene bygget langs kysten på 1700-tallet når de kolonialiserte California. Kirken som tilhører misjonsstasjonen er angivelig Californias eldste bygning (1782). Lørdag 19.mars var det "Swallow's day" ("svalenes hjemkomst-festival") med folkefest og stort opptog med 17.mai stemning. Vi var på en utstilling om gull-røsjet som var ganske interessant. I 1848, da det ble funnet gull, bodde det omtrent 14000 ikke-indianere i California. I 1850 bodde det 300 000 ikke-indianere i California. I dag bor det 37 millioner mennesker i California, inkuldert indianere.

Nå er det nok en uke med forskning, husmorarbeid og utvikling av motoriske ferdigheter før vi denne helgen planlegger et ny ørkenvandring, denne gangen til Joshua Tree National park. Fortsettelse følger.

Ja, også var vi en tur i Disneyland sammen med foreldrene til Kari.

1 kommentar:

  1. Å! Fornøyd med ny oppdatering=) Jeg holder på å lime inn bilder (god gammeldags albumlaging som tar laang tid)fra California-turen vår om dagen, og har akkurat kikka over bildene fra bl.a Old town.Fikk dere med dere at de solgte sokker med "Norwegian Elk Hound" der? Var San Diego Zoo verdt et besøk? Jeg fikk ikke med meg reisefølge mitt dit. De mente det var kulere å se elg i norsk skog.

    Hvor langt har de motoriske ferdighetene utviklet seg? Jeg regner med at det er "minstekvinne" i reisefølget som tar seg av utviklinga;)

    Her nærmer det seg påskeferie, og Trondheim varmer opp med skikkelig påskevær og klisterføre. Jada, vi gleder oss:) God påske til dere, og hils de store trærne!

    Klem fra Hilde

    SvarSlett