fredag 30. april 2010

Tiden flyr når man har det gøy


Shit! Over en måned siden siste innlegg. Beklager, beklager, dere brenner vel opp av spenning der hjemme. Vel det er mye å rapportere, så det er bare å benke seg ned.

I slutten av mars dro vi til Palm Springs for en helg og brukte byen som base for diverse ekskursoner. Fredag dro vi til Johsua Tree National Park, en park kjent for sine mystiske trær (oppkalt av mormonerne etter profeten Joshua), underlige steinformasjoner (visstnok et klatremekka), U2 og ellers det man finner av spennende ting i ørkenlandskap; blomster, øgler og kaktuser. Dagen etter dro vi på tur til en palmeoase i et indianerreservat. Etter å ha sett kontrasten til den enorme ørkenen som ligger rundt kan man skjønne at de slo seg ned i den idylliske lille dalen. På søndag fikk vi faktisk sett snø! Tok en taubane fra Palm Springs som steg opp til 8516 fot. Her i USA har de visst motsatt tregrense. I ørkene finnes ikke trær (bortsett fra Joshua trees, da), men over 2000 meter åpenbarte det seg en flott furuskog. Turene på lørdag og søndag tok vi sammen med våre Østerriske venner, Sabine og Simon, og deres 10 måneder gamle datter. Veldig bra reiseselskap!



Helgen etter, tok vår kamerat Richard oss med til foreldrenes sommerleilighet i La Jolla (mellom San Diego og LA). Vi snakker 7-siffret dollares. Det ble høy sigarføring akkompagnert av stillehavets bølgebrus. Gjorde litt sightseeing i San Diego (så bl.a. giraff, løve, neshorn, elefant, puma og tiger) og opplevde jordskjelv på 8.2 på Richter's skala (vi var et stykke fra episenteret, ja).




Neste helg ble en "hvilehelg" med shopping på South Coast Plaza (USA's tredje største mall - 12500 parkeringsplasser) og gikk et par timers tur i en nærligende park. Astrid har blitt en skikkelig friluftsjente selv før hun kan gå (som om hun har noe valg). Det fins mange mellomstore (i amrikansk målestokk) friluftsområder rundt LA, og vi har tatt flere korte turer for å prøve nytt turutstyr som er hamstret (for å teste sine to nye dunjakker får imidlertid Magnus vente til vinteren kommer).

Forrige helg kom farmor (Astrids, altså) for en ukes besøk. Vi tok en tur på Aquarium of the Pacific i Long Beach. Astrid var oppslukt av selene og vi fikk alle lov til å klappe en hai! Kari og Astrid har vist farmor rundt i området, mens Magnus har vært opptatt med jobb. Det virker som Astrid gjør hopp i den motoriske utviklingen hver gang besteforldre kommer på besøk. Det er ingen kjære mor under leken da. Ved dette besøket har hun lært å krabbe (ihvertfall sett med foreldrenes ekstremt velvillige øyne).

I dag kjørte vi mor til LAX og tok selv en tur til Venice Beach. Der vandret vi blandt alle de rare menneskene og fikk en tatt en titt på Muscle Beach hvor Arnold startet sin karriere mot Guvernørsetet.

Neste uke er det meldt opp mot 25 grader - hurra! Sommeren er på vei. Vi satser på minst en stranddag...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar